Septembrie 2014 a fost cea mai calda luna


image

20 Octombrie 2014

Septembrie 2014 a fost cea mai calda luna septembrie inregistrata in lume, la suprafata pamantului si oceanelor, de cand a inceput masurarea temperaturilor, in 1880, a anuntat Agentia Americana pentru Oceane si Atmosfera (NOAA), potrivit AFP.

A fost, de asemenea, a 38-a luna septembrie consecutiva in cursul careia temperatura globala terestra s-a situat deasupra mediei secolului al XX-lea, a precizat NOAA.

In Septembrie temperatura medie la suprafata oceanelor si a pamantului s-a stabilit la 15,72 grade Celsius, cu 0,72 grade peste media secolului al XX-lea (15 grade).

In 2014, mai, iunie, august si septembrie au fost cele mai calde luni inregistrate vreodata.

Cu exceptia lunii februarie, toate celelalte luni s-au numarat printre primele patru cele mai calde inregistrate vreodata pentru fiecare dintre ele, potrivit NOAA.

Recordurile de caldura s-au inregistrat in special in nordul Africii de Vest, regiunile litoralului din sud-estul Americii Latine, sud-vestul Australiei, regiuni din Orientul Mijlociu si cateva regiuni din Asia de Sud-Est.

La suprafata oceanelor, temperatura globala din septembrie 2014 a depasit cu 0,66 grade media secolului al XX-lea, care era de 16,2 grade, relateaza Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.